Over ons

Persoonlijke betrokkenheid & Innovatie


Deze pagina is ook beschikbaar in: Engels

Geschiedenis

In 1966 werd de voorloper van Amsterdam Metallized Products opgericht. We zijn gestart met de productie van gemetallizeerde garens. In het modebeeld van de jaren zeventig en tachtig waren “zilveren” en “gouden” kledingstukken bijzonder populair. De mode verandert continu en de vraag naar gemetallizeerde garens was wisselend. In de jaren zeventig werd daarom besloten de opgedane kennis toe te gaan passen op het metallizeren van papier. Transfer metalliseren is een veelzijdig proces en kan dus een breder scala aan toepassingen dienen wat wij in gang hebben gezet daar het metalliseren van papier, karton en film. Wij begrijpen als geen ander dat het verrijken van papier, karton en film een hoge toegevoegde waarde heeft voor uw verpakkingen, etiketten en publicaties.

 

ValvacValvac logo

In de loop der jaren is Amsterdam Metallized Products uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de markt. De producten zijn onder de naam Valvac op de markt gebracht. Valvac verwijst naar transfer gemetalliseerd papier, karton en film waar een laagje zilver of goud metaal wordt toegevoegd aan papier, karton en film waarbij een film wordt ingezet om de overdracht van het laagje metaal mogelijk te maken. Deze film wordt na de overdracht weer gesplitst van het substraat waardoor er geen film achter blijft op het eindproduct. Valvac is inmiddels uitgegroeid tot een gerespecteerde merknaam in gemetalliseerde producten en wordt als kwaliteitsnorm ervaren. Amsterdam Metallized Products is uitgegroeid tot marktleider binnen haar segment. Tegenwoordig produceren wij per jaar ca. 50 miljoen m2 gemetalliseerd en gelamineerd papier, karton en film en leveren onze producten wereldwijd.We nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid uiterst serieus, en streven naar hergebruik en recycling van materialen.

 

SilvacSilvac Logo

In 2014 nam Amsterdam Metallized Products de activiteiten van de voormalige Edeldruk over. Edeldruk ook wel bekend als the eye-catching company, was een toonaangevende leverancier van gelamineerd papier en karton voor de verpakkingsindustrie. Hun producten werden gebruikt als basismateriaal voor de verpakking van luxeproducten zoals parfums, cosmetica, dvd’s, (sterke) drank, sigaretten, elektronica, games, spellen en wenskaarten. De machines werden overgebracht naar de vestiging van Amsterdam Metallized Products in Amsterdam. De overname van Edeldruk paste perfect in de strategie van Amsterdam Metallized Products om haar diensten uit te breiden en om haar klanten een one-stop-shopping concept voor verrijkte verpakkingsmaterialen te bieden. Het papier en karton dan wij maken door te lamineren met een ultradunne laag film worden verkocht onder de merknaam Silvac.

 

Persoonlijke betrokkenheid & innovatie

We geloven in onze mensen, en bovenal in onze klanten. Samen zien wij kansen en wij benutten de onbegrensde mogelijkheden van het metalliseren en lamineren van papier en karton en wij helpen onze klanten daarbij om nog succesvoller te worden. Door onze persoonlijke betrokkenheid en aandacht voor innovatie zorgen we er samen met hen voor dat we continu voorop lopen in de ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Ervaar de meerwaarde die het metalliseren en lamineren van papier en karton geeft. Zie het, hoor het en voel het.

 

Ervaar het zelf!

Wilt u onze Valvac en Silvac producten ervaren? Neemt u dan contact met ons op of vraag een gratis sample set aanWe kunnen ook een mockup van uw originele verpakking creëren door het te toepassen met onze verrijkte materialen. De mockup is klaar binnen 2 weken en laten ervaren welke voordelen u realiseert met onze toepassingen.

 

Etiket met onderscheidend hoogglans zilver effect